en-Kitchen renovation

26/06/2018

Pictures from our kitchen renovation

Här nedan ser ni vårt gamla kök, det var byggt omkring 1950 och ursprungligen brunmålat. Vi målade upp köksluckorna när vi flyttade in i huset och tapetserade om.

Här har vi börjat på att riva. Det är så mycket att tänka på när man renoverar gamla hus. Det är svårt att veta vad som gömmer sig i väggarna och ingenting är rakt. Till vänster hittade vi en gammal dörröppning. Det är roligt att se vilka olika tapeter som har suttit på väggarna under åren.

Här proveldar vi i vår murspis, det satt en eldstad här innan men den var gammal och behövde bytas ut. Jag valde ett marockanskt klinker som gnistskydd, tycker mönstret är så fint.

Här bygger vi en garderob, vi gör större delen av allt jobb själva. Det tar lite längre tid men det blir billigare och det finns ingen känsla som slår den att känna att man har lyckats få ihop allt tillslut.
I det fyrkantiga hålet har vi vår frukost tv och ljudanläggning. Det är skönt att kunna stänga dörrarna och gömma bort tv:n ibland.
Den här bilden speglar verkligen mig, jag står uteslutande för all målning som behöver göras.

Den lilla dörren har vi återanvänt, den har suttit i en garderob som funnits tidigare i huset.

Vi har gjort ljuskronan och vedlåren själva. Det är härligt att kunna återanvända och skapa något eget och unikt.

Vår belysning i köket består av underskåpsbelysning, belysning i vitrinskåpen, två takarmaturer, fönsterlampor och 36 ljusreglerade ledspotlights i taket. Belysningen är väldigt viktig i ett kök. Vi satsade på bra arbetsbelysning som kan dimras ned till ett mjukare sken vid till exempel mysiga middagar.

I matsalsdelen valde jag denna vackra och romantiska tapet från Boråstapeter. Jag tycker att den passar in så fint mot vår ljusgrå taklist.
Det är verkligen mycket jobb med att renovera gamla hus. Vi var utan kök i fyra månader. Jag lagade all mat på en kokplatta ute på vår bro.
Samma vy före och efter renovering
Spiskåpan var jättetung och är specialbyggd till vårat kök.

Vår köksö är väldigt uppskattad. Här har jag min bakstation och här kan jag både baka, laga mat och underhålla våra gäster.

Jag tycker så mycket om min mattsvarta diskho i Silgranit. Vi valde bänkskivor i ask som är målade med vitpigmenterad hårdvaxolja. Jag tycker att de tillför en mjuk härlig känsla till köket.

Det här är min förvaringsdel i köket där jag har sådant som inte används så ofta, t.ex. karotter, stora skålar. Mina barn har skåpen längst ner där de har sina leksaker, kritor, pennor, spel med mera.

Vi valde att lägga in ett riktigt furugolv som är borstat och vitlaserat. Det är mjukt och härligt att gå på. Här nedan ser ni murspisen efter den har fått ett lagar vit färg.

Här kan ni ser vår frys, skafferi och kyl. Jag tycker att det är fint att gömma bort vitvarorna i integrerade lösningar, en nackdel är att man förlorar lite utrymme i kyl och frys då de är smalare invändigt än vanliga skåp. Vi valde att ha golvlister runt hela köksinredningen, det ger en genuin och ombonad känsla.

Våran knappstoppade kökssoffa är favoritplatsen för hela familjen. Jag valde en ljusgrå nyans till våra köksskåp, den ger köket ett varmt och inbjudande uttryck.
Det här är verkligen mitt drömkök, en dröm som blev sann. Jag planerade köket i över ett år och vi lade verkligen ned vår själ i det här projektet.