en-Mint chocolate boxes

27/06/2018

Simple recipe for yummy dessert

MINT CHOCKLAD RUTOR

Ingredienser kaka:

  • 5 ägg
    5 dl socker
    200g smält smör
    2 dl mjölk
    6 dl vetemjöl
  • 4 matskedar kakao
  • 4 teskedar bakpulver
  • 1 matsked vaniljsocker

Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp.
Smält smöret och låt svalna lite.
Blanda ihop alla torra ingredienser. Häll sedan över det smälta smöret i ägg- och sockerblandningen och häll sedan försiktigt under omrörning i mjölblandningen.
Blanda tills smeten är slät och tillsätt sedan mjölken under omrörning.
Häll smeten i en smörad och mjölad långpanna och grädda i 175° C i 25-30 minuter.
Låt kakan svalna.

  • Glasyr:
    75 gram smör
  • 1 matsked kakao
    2-3 matskedar vatten
    2 tesked vaniljsocker
    3 deciliter florsocker
    100 gram mörk choklad med mintsmak 
    och kokosflingor till garnering.


Smält smöret och lägg i chokladen så den smälter.
Sikta i resten av ingredienserna och rör till en slät glasyr.
När kakan svalnat smetar du ut glasyren på kakan och strör sedan över rikligt med kokosflingor.
Skär kakan i bitar när den kallnat. Jag brukar servera kakan med vispad grädde och färska hallon. Men den går lika bra att äta som den är med en kopp kaffe till :)