en-On my walls

27/04/2018

I like to change the apearance of my walls. An easy way is to replace posters, change location or move paintings from one room to another.

I köket har jag en rosa färgskala på väggarna i vår, med vackra blommiga motiv. Något jag tycker väldigt mycket om är mina rutiga rosa lampkjolar. Lampkjolar är ett enkelt och billigt sätt att förändra utseendet på en lampskärm. Jag köpte mina för 20kr/st. Snittblommor är något jag väldigt sällan unnar mig då jag hellre satsar på krukväxter som står längre. Dessa vackra nejlikor är en gåva från en vän och de har lyst upp mitt kök under två veckors tid. Under sommaren fyller jag dock mitt hus med snittblommor som jag plockar i trädgården, både gratis och vackert.


Söta växttavlor som står på min köksbänk. Det finns så mycket fina köksmotiv att välja bland. Varför inte fota själv och göra en fin tavla..

Jag föredrar vita ramar till mina tavlor, de passar i alla rum och gör det enkelt att flytta runt tavlor mellan rummen.

Naturmotiv är det som dominerar på mina väggar och bilder på min familj. Det vi placerar på väggarna kan verkligen göra ett hus till ett hem. Väggarna kan berätta så mycket om vilka vi är och vad vi tycker om. En tom vägg ropar verkligen på att få fyllas med minnen och liv..

Tänk på att allt inte behöver hängas upp på väggen, jag har många tavlor som bara står lutade mot väggen.

Belysning är viktigt om du vill framhäva det du har på väggarna på ett fördelaktigt sätt.


Spegeln på bilden ovan köpte jag på loppis för 100kr och tavlan är ett gammalt sjökort från min farfars stuga. Ramen har min man gjort av en gammal taklist. Här nedan kan ni se hur lätt det är att förändra utseendet på en vägg. Jag har inte behövt göra nya hål i väggen utan har använt samma upphängning till de nya tavlorna. Jag tycker så mycket om räv-motivet.


Här i mitt vardagsrum på bottenvåningen har jag bytt ut "fyrtavlan" mot en vacker canvas. "Fyrtavlan" köpte jag på Ikea för säkert 12 år sedan och jag kände att det var dags för något nytt. Då detta rum ska bli vårt kommande sovrum såsmåningom köpte jag en tavla med gråa och vita toner som är lätt att matcha och flytta runt i olika rum. Visst är motivet vackert..?! Jag älskar naturmotiv ...


Lugn och harmoni i tavlorna jag valt till mitt sovrum. Ljusa mjuka färger som harmoniserar med tapeten och brädväggen bredvid.


För att inte behöva göra hål i betongväggen där tavlorna hänger i gårdshuset, så har jag hängt upp dem med snören i taklisten. Då taklisten är ett tjockt rep så var det enkelt att hänga upp tavlorna på det sättet. Att ha taklist som rep är både ett snyggt och enkelt sätt att få en fin list utan att behöva såga och kapa in hörn. Vi har skruvat fast repet, och det sitter väldigt bra. Jag har rep som taklist i två rum till, och det är så fint. I vår trapp har vi rep som ledstång, det kan verkligen användas till mycket. Bara fantasin som sätter gränserna..

Hoppas att ni gillar mitt inlägg och lämna gärna en kommentar i svarsfältet nedan.