Ändra uttryck med lampskärmar.

26.09.2019

I samarbete med www.a-ljus.se vill jag visa er hur enkelt det är att byta uttryck i ett rum med hjälp av lampskärmar. Våga annat än vita, grå eller svarta! Lampskärmar finns i oändliga färger, textilier och mönsterkombinationer.

Jag är lite av en fegis när det kommer till att ha mycket mönster på gardiner, istället satsar jag på mönstrade lampskärmar. De gör det så enkelt och roligt att tillföra en annan look till rummet. Just nu har jag somriga skärmar med vackert bladmönster. Länk till skärmarna hittar ni HÄR . Ett tips när ni ska välja mönstrade lampskärmar är att ta igen de färger ni har i rummet i övrigt för att skärmen ska smälta in på ett bra sätt.

Tycker ni om de coola lampfötterna? Det finns i olika färger och storlekar. Länk till dem har ni HÄR . Belysning är otroligt viktigt för att skapa både en mysig atmosfär och ge den punktbelysning som behövs för att t.ex. kunna läsa en bok. Välj en rolig lampfot och våga gå på en större storlek. Låt lamporna få ta plats och vara ett blickfång i rummet.

Ni som har följt mig ett tag vet att jag är svag för sammet. Hittade så vackra sammetsskärmar, länk till dem har ni HÄR . De kommer jag att sätta tillbaka till hösten när jag vill ha en mysigare framtoning. Är ni osäker på hur stor skärm ni ska ha, så finns det en tumregel på att monterad lampskärm ska vara 1/3 av lampans totala längd och 2/3 av lampfoten ska synas när skärmen sitter på. Det finns bra beskrivningar om ni googlar på "hur jag väljer rätt storlek på lampskärm". Ett annat bra sätt är att maila och fråga vad som passar till den lampfot ni hittar. 

Tycker ni om de stora fönsterlamporna och de otroligt fina sammetsskärmarna här nedan i bildgalleriet, så har ni länkar till dem här: Lampfot och Lampskärm . Om ni tittar noga på bilderna nedan så ser ni att mina somriga lampskärmar ändrar färg och utseende i mönstret beroende från vilket håll man ser dem ifrån. Sakta men säkert börjar kvällarna bli mörkare och snart är lampornas tid tillbaka på allvar. Jag älskar att tända upp mysig punktbelysning som gör hemmet lite extra trivsamt.