Min nya hall

17.05.2019

Här kommer en bildserie från uppbyggnaden av vår nya hall. Vår gamla hall var liten och saknade ordentlig förvaring. I vår nya hall har vi en lång hallbänk med 5 lådor till skoförvaring. Ett stort klädskåp för ytterkläder och alla familjemedlemmar har varsin låda för vantar och mössor.

Hall-skåpet har jag ritat själv och ett lokalt snickeri har byggt det. Jag älskar glasdörrarna, de ger en lyxig känsla och lådorna inbjuder till praktisk förvaring. Hittade vackra glasknoppar på en köp- och sälj sida, vilka smälter in fint utan att ta fokus från skåpet.

Vi började med grunden till vår utbyggnad för två år sedan och det har tagit cirka 2 år att slutföra projektet. Vi har inte stressat utan byggt när vi har haft tid och inspiration. Jag och min man har gjort det invändiga arbetet själva. En otroligt härlig känsla att få bygga och se hur tanken växer fram till verklighet.

Jag valde att satsa på en ljusgrå enkel kakelplatta, i resten av utbyggnaden har vi ett vitpigmenterat furugolv. Jag gillar golv som smälter in i den övriga inredningen, som öppnar upp rummet och fångar ljuset. I norra delen av Sverige har vi en mörk vinter, så ljusa inslag är viktigt för mig i mitt hem. Som avdelare mellan golven spikade vi fast ett tunt rep, det blev en roligare lösning än att sätta en vanlig golvlist.

En lång platsbyggd soffa med skoförvaring fyller ena väggen i hallen. Alla i familjen har varsin låda och en extra till mig :) . En mysig sittplats när man ska ta på sig skorna, eller att bara krypa upp i och läsa en bra bok eller titta ut på naturen.

Hela vår familj har blivit mycket bättre på att hålla ordning, barnen vet var de ska lägga sina kläder och det är så mycket enklare att komma iväg till jobb och skola på morgonen. Inga vantar som är borta och ryggsäcken hänger på sin krok. Detta skulle jag vilja ge alla mammor, det underlättar så mycket med bra förvaring och ordentlig yta i hallen.