På fjärde plats

21.04.2019

Lista från resume.se den kan även hittas hos dagensanalys.se med flera andra.

Av en ren slump  fick jag reda på att jag hamnat på topplistan över störst influencers inom heminredning i Sverige 2018.  

För mig känns det otroligt stort att få vara en inspirationskälla för så många, och det känns det helt overkligt att hamna så högt bland Sveriges influencers. Det är inget som jag någonsin har räknat med, för två år sedan visste jag inte ens vad en influencer var för något. Jag driver mitt Instagram-konto för att det är roligt och för att få dela mitt intresse för likasinnade. Det finns så otroligt mycket vackra hem och jag är väldigt ödmjuk för att ha fått så många följare. Jag har varken det finaste eller mest påkostade hemmet, jag följer inte trender och har ingen utbildning inom inredning. 

Det som jag tror kan inspirera många är att jag har min egen stil och att jag inreder efter mitt eget hjärta. För mig är det viktigt att jag kan skapa ett hem som passar vår familj och att det känns att det är vi som bor här. När man kommer hem till mig, vill jag att man ska känna "här bor Helena och hennes familj." Det är så lätt idag att hänga på alla trender och kanske missa den delen där ens personlighet ska bestämma vad man innerst inne tycker om. Är det viktigast att ha de "hetaste" prylarna eller ska jag välja den där prylen som jag egentligen vill ha fast den kanske var poppis för 10 år sedan?! Måste mitt hem se ut som ett utdrag ur senaste Mio katalogen? För mig är svaret enkelt, följ ditt eget hjärta, blanda hejvilt med det du tycker om. Vill du ha ett supertrendigt hem - go for it! Vill du ha ett hem fullt med både nytt och gammalt - go for it! Bryr du dig inte alls - då gör du något annat roligt istället! Jag har mycket prylar överallt, jag älskar att omge mig med sådant som gör mig glad. Det viktigaste är inte vad andra tycker om ditt hem, det är vad du känner, det är du som ska bo och trivas där.

Jag tillbringar väldigt mycket tid på sociala medier och matas dagligen med inredning både från influencers och företag. Jag har kämpat med att våga fortsätta vara mig själv. Nu när vi färdigställer utbyggnaden och planerar inredningen för vårt nya sovrum har jag lovat mig själv att bara inreda med det som är jag och det som jag tycker om. Jag tror alla som driver ett inspirationskonto är rädd för att följarna inte ska gilla det man gör. Men jag tror och hoppas att så länge jag är mig själv och känner den glädje jag gör för inredning så kommer de att hänga kvar. Det är tack vare alla mina underbara följare som gör allt slit bakom alla bilder värt det. Den kärlek och glädje de ger tillbaka går inte att beskriva i ord.

Tack för att du läst, lämna gärna en kommentar om hur du ser på dig själv och inredning. Vad tycker du om? Vad inspirerar dig?

Kram / Helena